Hírek, aktualitások, események

Dunakanyar Kupa 2018

Nevezési lapot itt letölthetitek
Kajakos Bál 2017. november.25. Nagymaros

November 25-én évadzáró bált tartott a kajakos egyesület, hogy megünnepelje a kiemelkedően jó eredményeket elért versenyzőket. Ezen kívül emlékérmek átadására került sor azoknak a versenyzőknek és edzőjüknek, akik 50 évvel ezelőtt megszerezték a nagymarosiak első magyar bajnoki aranyérmét és ezzel beírták településünk nevét a magyar kajak-kenu történelmébe. Megmutatták, hogy vidéken is vannak kiemelkedő sportolók és a kitartó munka és szorgalom meghozza gyümölcsét.
Az első magyar bajnoki aranyérmet K4 500 m-en szerezték, Heincz Zoltán, Hoffmann Zoltán, Nieberl Károly és Perbíró József, akiket Gyimesi László készített fel a versenyre. Érdekes volt hallgatni az egykori versenyzők visszaemlékezését, hogyan maradt meg bennük ez a hatalmas élmény. Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Kitüntetést kapott Szántói-Szabó Tamás és Gaszner Ádám, akik részt vettek az Olimpiai Reménységek versenyén Racicében, továbbá Döbrössy Orsolya, Illés Panna, Polgár Péter, Gyimesi Levente, Schwarcz Dávid, Hegyi Vencel, Schäffer Gábor, Féja Lőrinc, Molnár Bence, Gaszner Ákos, Edöcsény Botond, akik dobogós helyezéseket értek el az országos versenyeken. Gyimesi Levente az eredményeivel kivívta helyét az országos kölyök válogatottban. Az idősebb korosztályt Heincz Sándor képviselte, aki egyesben és párosban is dobogós helyezett lett a Masters Magyar Bajnokságon. A díjakat az Önkormányzat részéről az egykori kajakos, Petrovics László Polgármester Úr adta át. A Kajak Kenu Szövetséget Cservári Gábor képviselte.

Újra éled a kenus szakágunk is. Jelen voltak az ünnepségen az egykori versenyzők, akik most jelképesen átadtak egy kenulapátot stafétaként a kezdő sportolóknak, sok sikert és kitartást kívánva az újoncoknak.

A bálon a zenét a Nani szolgáltatta, Ő gondoskodott a jó hangulatról.
Külön köszönet azoknak a kajakosoknak és szülőknek, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában és mindazoknak, akik jótékonykodtak az egyesület javára, finomabbnál finomabb süteményekkel, szendvicsekkel, tombolákkal és egyéb más ajándékokkal támogatták rendezvényünket. A bál bevétele nagy segítséget jelent az egyesület zökkenőmentes működésében.
Támogatóink: Balla Réka, Batki László, Bergmann Margit, Bergmann Katalin, Biobolt, Bor-piac, CBA, Csajka Andrea, Cservári Gábor, Cross Inergy Zrt, Dániel Gabi, Gáspár István atya, Gauss Kft, Gyimesi Szilvi, Horváth Zoltán, Honti Csilla, Jakus Mihály, Jucus Konyhája, Juli Zöldséges bolt, dr Kovács Barna, Krugel Exim Hungary Kft., Mátyás Étkezde, dr Maurer-Morvai Ágnes, Niegreisz Zsuzsanna, Ormándi Nóra, Paduc Horgászbolt, Palásti Ildikó, Panoráma Étterem és Söröző, Petrovics László, Petrovics Kálmán, Polgármesteri Hivatal, Stihl Márkaszerviz - Pidoma Kft., Sigil Galéria, Spitz Pékesség, Szikriszt Ágnes, Vén Duna Cukrászda, dr Vodicska Miklós


Nyári versenyek


A kajakosok júniusi eredményei:
A Maraton Bajnokság után nem volt pihenés, mert következett az Országos Diák Kupa. Ezen a versenyen egyéni, páros és négyes számokban rendeznek versenyeket. A rendkívül magas résztvevői létszám miatt versenyszámonként elő és közép futamokat rendeztek, majd akik fennmaradtak a rostán, a döntőben bizonyíthattak. A hivatalos versenyszámokon kívül szabadidős futamokat is rendeztek a nem igazolt versenyzőknek.
A legjobb eredmények:
Országos Diák Kupa Sukoró 2016.06.03-05
K1 Férfi Serdülő U15. 200m 5. Gaszner Ádám
K1 Férfi Serdülő U15. 1000m 9. Dobó Bálint
K1 Férfi Serdülő U16. 200m 6. Szántói Szabó Tamás
K1 Férfi Serdülő U16. 1000m 3. Szántói Szabó Tamás
MK4 Férfi Gyermek U10-U12. 2000m 10. Gyimesi Levente, Schwarcz Dávid, Aradi Álmos, Aradi Bátor
K1 Férfi Ifjúsági U17-U18. 200m 9. Polgár Péter

Szabadidős eredmények:
MK-1 fiú I. kcs 500m 1. Gaszner Ákos, 7. Schäffer Gábor és 7. Hadi Péter
MK-2 fiú I. kcs 500m 3. Edöcsény Botond, Hegyi Vencel 4.Molnár Bence, Féja Lőrinc
MK-1 lány II. kcs 500m 1. Laczó Luca
MK-4 fiú I. kcs 500m 2. Gaszner Ákos, Edöcsény Botond, Hegyi Vencel, Schäffer Gábor

Egy hét múlva következett az Ifjúsági válogató verseny Szegeden.
Itt Szántói Szabó Tamás K4 1000 m-en 8. helyezést ért el szarvasi és szegedi versenyzőkkel egy hajóban. Párosban Polgár Péterrel 200 m-en az erős mezőnyben nem jutottak be a döntőbe.
Eszkimó-Indián Játékok Csepel, 2016.06.25-26.
Ismét versengtek a kis eszkimók és a kis indiánok. A gyerekeknek kvíz versenyben, célba dobásban (7 méterről 70 centi átmérőjű körbe), fél perces húzódzkodásban, valamint az előző napi eredmények és bónusz másodpercek alapján hendikepes futásban és 2 km-es kajakozásban, illetve kenuzásban kellett helyt állni. Csepelen szerepelt a legtöbb gyerek, közel háromszázan vettek részt a két napos viadalon, amely látványos küzdelmeket és remek hangulatot hozott, és a nagy létszám miatt a bíróknak is ki kellett tenni magukért. „Csepelen a programot mi kiegészítettük népi játékokkal, valamint arcfestéssel, amit nagyon szerettek a gyerekek. Ahogyan a többi helyszínen, természetesen a győztesek nálunk is megkapták az Eszkimó-Indián Játékok bajnoka feliratú pólót. A srácok nagyon szeretik ezt a versenyt, hiszen itt nem csak kajak és kenu tudásukról, hanem sokoldalúságukról is tanúbizonyságot tehetnek” – mondta Dónusz Éva, a csepeli viadal főszervezője. A versenyek csak 10-13 éves korosztálynak kerülnek megrendezésre.
K-1 lány kölyök U13 (2003) 7.Havasi Petra
MK-1 fiú gyermek U11 (2005) „A” csoport 3. Gyimesi Levente, 5. Gável Márton
MK-1 fiú gyermek U11 (2005) „B” csoport 6. Schwarcz Dávid


Kajakosaink tavaszi versenyei:
Az első vízi versenyen még csak kevés versenyzőnk vett részt, de látszott az eredményeiken, hogy hasznosok voltak a téli alapozó edzések
Híd Építő Kupa - Öböl-kör Bajnokság április 30.
2. Szántói-Szabó Tamás K1 Fiú 2000m U16 korcsoportban
5. Gaszner Ádám K1 Fiú 2000m, U15 korcsoportban
6. Dobó Bálint K1 Fiú 2000m, U15 korcsoportban

A következő verseny már a szokásos tavaszi Maraton bajnokság volt GyőrbenMaraton Magyar Bajnokság május 20-22
Mint a neve is mutatja, hosszú távon rendezik a futamokat. A versenyen itt már az idősebb korosztály is öregbítette egyesületünk hírnevét. Heincz Sándor egyéniben és párosban is bizonyított, míg Grőb János egyesben indult.
K1 Férfi Masters 10km (45 / 49) 2. Heincz Sándor
K1 Férfi Masters 10km (70 / 74) 6. Grőb János
K2 Férfi Masters 10km (45 / 49) 2. Heincz Sándor Urbán István
A fiatalabb versenyzőink közül voltak akik most indultak először. Nekik nagy tapasztalatszerzési lehetőséget jelentett a verseny. Voltak akik a nagy közdelemben beborultak, de ennek ellenére teljesítették a távot, még így is sok versenyzőt hagyva maguk mögött.
A legjobb eredményeik:
K1 Férfi Serdülő U16 15km 1. Szántói-Szabó Tamás
K1 Férfi Serdülő U15 15km 4. Dobó Bálint
K1 Férfi Ifjúsági U18-U17 22km 5. Polgár Péter
K2 Férfi Serdülő U15 15km 3. Dobó Bálint, Gaszner Ádám
K2 Férfi Kölyök U14 10km 10. Schwarcz Gergő Fiam Dávid
K2 Női Kölyök U14 10km 7. Döbrössy Orsolya Illés Panna
MK2 Férfi Gyermek U12 5km 8. Aradi Álmos Aradi Bátor
MK2 Férfi Gyermek U11 5km 3. Gyimesi Levente Schwarcz Dávid
Gratulálunk a versenyzőknek az elért eredményekhez!

Fizikai erőfelmérő eredményei


Az ősz és a tél az alapozás ideje a kajakosok életében. A gyerekek alig várják már, hogy vízre szállhassanak, de hogy ez ne okozzon problémát, ahhoz sokat kell futni, úszni, kondizni. A téli alapozás hatásfokát legjobb versenyzőinknek lehetősége van összemérni versenytársaikkal a fizikai felmérő bajnokságon. Ez egy összetett verseny, amely cooper futásból, bordásfalon lábemelésből, húzódzkodásból és fekve nyomásból áll. A legjobb eredményt Dobó Bálint érte el, aki a korosztályában első lett! Gratulálunk az eredményekhez!
Az eredményeink:
KAJAK-KENU FIZIKAI FELMÉRŐ BAJNOKSÁG GYŐR, 2016.02.13
Csapatban :
FIÚ KAJAK (15 ÉVES) 2. Nagymarosi SE
FIÚ KAJAK (16 ÉVES) 4. Nagymarosi SE
Egyéniben a legjobb eredményeink:
17 éves fiú korcsoport 17. Polgár Péter 2246 ponttal
16 éves fiú korcsoport 4. Szántói Szabó Tamás 2739 ponttal
15 éves fiú korcsoport 1. Dobó Bálint 3168 ponttal
15 éves fiú korcsoport 13. Gaszner Ádám 2409 ponttal
14 éves lány korcsoport 14. Döbrössy Orsolya 1611 ponttal
14 éves lány korcsoport 17. Illés Panna 1501 ponttal
GRATULÁLUNK!Szemétszedés

A tavaszi enyhébb idő beálltával kajakosaink nemcsak a vízi edzéseket kezdték meg, hanem a szokásos szemétszedést is elvégezték a Duna parton.
Mintegy 30 gyerek és néhány felnőtt gyűjtötte össze azokat a szétdobált csikkeket, flakonokat, sörös dobozokat, autó gumikat és még ki tudja mi mindent, ami nem a vízpartra való. Az önkormányzat által biztosított konténer bizony tele lett a komp és a kemping között elterülő vízparti részről. A gyerekek a szemerkélő eső ellenére aktívan tevékenykedtek és meglepődve tapasztalták, hogy az elolvadt hótakaró alatt mennyi minden található.
Kérjük, hogy becsüljék meg a munkájukat és használják a kihelyezett szemétgyűjtőket!Mikulásfutás 2014. Vác

A felkészülés részeként részt vettünk a hagyományos váci Mikulás futáson. Itt a legkisebbek 2 km-t, a nagyobbak 5 km-t és 13,7 km-t futnak. Ezen a versenyen a szülök nemcsak elkísérték a versenyzőket, hanem szép számmal teljesítették is a távokat. Ezúton is gratulálunk nekik.Polarys kajakos bál

Díjátadó
Nagymarosi Művelődési Ház

A kajak egyesület idén is megendezte működési költségeinek finanszírozására és a tehetségek megjutalmazására a Polarys nosztalgia estet. A zenekar a megszokott fiatalos lendülettel ontotta a slágereket, a táncos lábú vendégek nagy örömére.
A bál legfontosabb eseménye – a tombolahúzás mellett -, az ifjú nagymarosi bajnokok jutalmazása volt. A díjak átadásában a polgármester úr segítségére volt Petrovics Kálmán az MKKSZ szakmai alelnöke, maraton világbajnok és olimpikon, Deme József és Rátkai János olimpiai ezüstérmes versenyzők.
A kitüntetést az egész évben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért Döbrössy Orsolya, Illés Panna, Schwarcz Gergely, Fiam Dávid, Dobó Bálint, Gaszner Ádám, Antal Márton, Szántói-Szabó Tamás, Szlávik Tamás, Polgár Péter, Jeszenszky Petra, Heincz Sándor és a pólosok közül Ádám Krisztián vehette át.
Külön köszönet azoknak a kajakosoknak és szülőknek, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában és mindazoknak, akik jótékonykodtak az egyesület javára.
Támogatóink:, Balla Réka és csoportja, Balázs Róbertné, Batki László, Bergmann Margit, Bergmann Katalin, Biobolt, CBA, Csajka Andrea, Deme Rátkai, Dobó Adrienn, Dunacent Kft., Edit vegyeskereskedés, ÉPTÜ Kft. Gauss Kft, Gáspár István atya, Heincz Sándor, Horváth Zoltán, Honti Csilla, Hénop Zsolt, Jakus Roland, Jakus Mihály, Karitász, Kiss Károly, KÓKA Bt, Maros Vax Kft., Maros étterem, Maros kocsma, Mosonyi Annamária és Vadkerti József, Ocsenás Tibor, Palásti Ildikó, Petrovics László családja, Polgármesteri Hivatal, Szalai Tünde, Szépségkuckó, Petrovics Kálmán, dr Vodicska Miklós, dr Vodicska Miklósné, Zoller Anett és Matuk Zoltánné


Összefoglaló a 2014-es versenyévadról

A legnagyobb sikert nemzetközi szinten érte el az egyik versenyzőnk. A szlovákiai Piestany-ban (Pöstyénben)szeptember 12 -14 között megrendezett EORV-n (Európai Olimpiai Reménységek Versenye), elsöprő sikert aratott a Magyar Válogatott. A rengeteg érem között, számunkra mégis csak Jeszenszky Petra bronzérme csillog a legszebben, amit K1 1000 m-en szerzett a 16 éves korosztályban.
Ugyan ebben az időpontban a masters kategóriában Heincz Sándor képviselte egyesületünket Linzben, az ICF(Nemzetközi Kajak Szövetség) által szervezett nemzetközi versenyen. K1 2000 m ezüstérmet szerzett. Párosban is jól szerepelt, a K2 2000 m-es futamban 4. helyezést értek el. Gratulálunk az eredményekhez!
A bajnokságok után kajakosainknak a tapasztalatszerzés kerül előtérbe. Ez azért fontos, mert ezeken a versenyeken azok is indulhatnak, akik a bajnokságban nem szerepelnek. Több kupát is sikerült begyűjteni. Augusztusban volt a helyi Dunakanyar kupa és a Verőce Kupa, ahol a csapatnak sikerült dobogós helyet elérni. Ezt követte a Göd Kupa. Itt is jól szerepelt csapat, több érmes helyezést sikerült begyűjteni. Habár csak egy táv van, mindenki indulhat a saját korosztályában és eggyel felnevezve is, tehát nagyon meg kell küzdeni a helyezésekért. Következett az oroszlányi verseny, ahol a Kajakpólósok Országos Bajnokságát is megtartották. Utoljára a Lábatlani sirály Kupáért szálltak vízre a kicsik.
Augusztus 23-án lezajlott a Dunakanyar Kupa. A helyezések átadásán részt vett Hesz Mihály olimpiai bajnok kajakozó is, ezzel is hangsúlyozva a verseny színvonalát.
Köszönet a segítőknek, barátoknak, családtagoknak és minden támogatónknak. Külön köszönet azoknak, akik anyagilag is segítették a verseny megrendezését:Schült Ferencnek, Gyimesi Leventének, Szabó Miklósnak, a Vodicska családnak, a verőcei pékségnek, A Fagyöngy Kft-nek, a Motorcsónak Egyesületnek és a C-Inform Kft-nek. Köszönjük a felajánlott díjakat az Önkormányzatnak is.
Dunakanyar Kupa 2014

Nagymaros - 2014 augusztus 23.

Az esős kezdet ellenére sikeresen zajlott az idei verseny, amit hagyományosan a Nagymarosi Sportegyesület rendez Magyarország legszebb kajakos "versenypályáján". Idén is díszvendégként üdvözölhettük Hesz Mihály, olimpiai bajnokunkat, aki az érmek átadásában segített.
Eszkimó-Indián Játékok

2014. június 15. Sukoró

Az idei Eszkimó-Indián Játékokon, Sukorón sok fiatal vett részt . Ez a verseny nemcsak a kajakozásról, illetve kenuzásról szól, hanem a kiegészítő sportok, az ügyesség és a játékosság is szerepet kap. A versenyzők előbb kislabdával dobtak célba. Mindenki hármat dobhatott, a sikeres próbálkozások 8 másodperces időjóváírást értek. Aztán jött a fél perces húzódzkodás, ahol minden szabályos gyakorlat 2 másodpercet ért. Aki a legjobb eredményt érte el, az kezdhette elsőként a futást, a többiek pedig értelemszerűen a dobás és húzódzkodás eredményétől függő időhátránnyal indultak. Idén 1500 métert kellett futni, aztán az előre kikészített hajókkal a gyerekek vízre szálltak és 2000 métert eveztek, közben a táv középső részén bójákat kellett cikk-cakkban kerülgetniük.

Képgaléria az MKKSZ honlapján


Az egyesület vezetősége azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy ebben az évben is támogassák az egyesületben folyó munkát.
A támogatáshoz szükséges információk:
Nagymarosi Sportegyesület: 19836533-1-13

Szeretnénk, ha a támogatásoknak köszönhetően minél több versenyre juthatnának el versenyzőink.
KÖSZÖNET

A tél vége felé közeledve a tűzifánk elfogyott. Az egyesület azonban nem maradt hidegen, mert
Petrovics Györgyné, Zsizsi néni a segítségünkre sietett.
Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy tüzelővel támogatta klubunkat.
Köszönettel tartozunk azoknak is, akik az egyesület működéséhez adójuk 1%-os támogatásával hozzájárultak.


Medencés sulisárkányok Vácon

Kajakosaink is nagy mértékben hozzájárultak iskoláik győzelméhez.

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör az elmúlt hétvégén megrendezte az 1. váci medencés sulisárkány versenyt, amelyen harminc tanintézmény és három kajak-kenu egyesület is képviseltette magát.
Itt a teljes cikk az MKKSZ honlapján
FIZIKAI FELMÉRŐ BAJNOKSÁG GYŐR, 2014.02.15


Vége felé közeledik a téli alapozó munka, már mindenki várja, hogy a kondizást, futást, úszó és tornatermi edzéseket felváltsák a várva várt vízi edzések. Azonban, mielőtt ezek elkezdődnek, a téli munka eredményét kajakosaink a győri fizikai felmérő bajnokságon mutathatták meg.

Fiú: 18 éves korcsoport:
5.Tar Bálint
9. Guzsik Dániel
15 éves korcsoport
11. Polgár Péter
14 éves korcsoport
3. Szántói Szabó Tamás,
9. Dobó Bálint
Leány: 16 éves korcsoport:
1. Jeszenszky Petra
11 éves korcsoport:
9. Havasi Petra
2013. december 01.
Mikulásfutás Vác 2013

Kajakosaink ebben az évben is részt vettek a már hagyománynak számító váci Mikulásfutáson. Edzésként futották le a 6km-es és a 11 km-es távot több száz versenyző társaságában.

2013. november 30.

Olimpiai bajnok a kajakos bálon!

A kajak egyesület idén is megendezte működési költségeinek finanszírozására a Polarys nosztalgia estet. A zenekar a megszokott fiatalos lendülettel ontotta a slágereket, a táncos lábú vendégek nagy örömére.
A bál legfontosabb eseménye – a tombola húzás mellett -, az ifjú nagymarosi bajnokok jutalmazása volt. A díjak átadásában a polgármester úr segítségére volt a 2012-es londoni olimpia bajnoka, Szabó Gabriella, aki edzőjével, Tóth Lászlóval vett részt a mulatságon.
A kitüntetést az egész évben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért Dobó Bálint, Gaszner Ádám, Antal Márton, Szántói-Szabó Tamás, Szlávik Tamás, Polgár Péter, Polgár Dániel, Jeszenszky Petra, Halápi Gergely, Döbrössy Péter, Heincz Sándor és Csécsei Sándor vehette át.
Külön köszönet azoknak a kajakosoknak és szülőknek, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában és mindazoknak, akik jótékonykodtak az egyesület javára.
Támogatóink: Arnoldné Mónika, Balázsné Edit, Batki László, Betlen Farkas, Biobolt, CBA, Csajka Andrea, Csillag Állateledel bolt, Dunacent Kft., Döbrössy László családja, Erdészet, Főtéri Patika, Gaszner József, Gauss Kft., Halápi Kornél, Heincz Sándor családja, Hornyák Hajnalka, Jakus Mihály, Karitász, Maros Vax Kft., Maros étterem, Ocsenás Tibor, Palásti Ildikó, Petrovics László családja, Polgármesteri Hivatal, Szalai Tünde, Verőcei Vén Duna cukrászda, dr Vodicska Miklós, dr Vodicska Miklósné,2013. november 09. Szombat 10.00h

Nagy Hideg-hegy futás

2013-ban is megrendezésre került a Dunakanyar hagyományos téli futónapja, a Nagy Hideg-hegy futás. Az elmúlt évihez hasonlóan, a versenycentrikus futóverseny helyett, ebben az évben is elsősorban a kajak-kenu sportág, a futást kedvelők közül kerültek ki a nevezők.Cédrus futóverseny

Perbíró József Emlékverseny
2013. október 23.

A Cédrus egyesület október 23-án, idén is megrendezte a hagyományos őszi futóversenyét Perbiró József emlékére.
Számtalan kategóriában indultak a versenyzők 1,5 évestől felfelé.Kajakpóló szakosztályunk versenyzője az Európa Bajnokságon

Szűcs Géza, a Magyar U21-es válogatottal az EB 8.helyén

2013-ban a felnőtt kajakpóló válogatott mellett létrejött egy fiatal srácokból álló U21-es válogatott csapat is. Ennek a csapatnak kezdetektől fogva tagja vagyok én is. Ebben az évben számos nemzetközi versenyen játszottunk, mint pl.: Berlin, Prága, Budapest, Udine(ITA). Az évben a legrangosabb verseny, amin részt vettünk Lengyelországban, Poznan városában megrendezett Európa bajnokság volt. Egész évben erre a versenyre edzettünk és több edzőtáborban is részt vettünk a nyáron....


http://vizezz.hu/cikk/kajakpolo/elore-leptek-a-fiatalok


Dunakanyar Kupa

Idén is jól sikerült a hagyományos nagymarosi kajakverseny. Jókedvűen és nagy érdeklődés mellett zajlottak a futamok. A sok kezdő versenyzőnek köszönhetően a csapatok közti viadalban sikerült a 3. helyet megszereznünk. De az idősebbeket sem lehetett lebeszélni az erőpróbákról. A képek többet elmondanak.... Küldjetek ti is, ha vannak még jó felvételeitek, hogy mindenki megnézhesse!
Dorogi edzőtábor

Dorogi Palatinus tó - Felkészítő edzőtábor - 2013. július 22-26.

Szép környezetben és jó hangulatban telt a csapat nyári edzőtáborozása a Dororg és Esztergom közötti Palatinus tó mellett. A tiszta és nyugodt vizű tó ideális helyszínt biztosított a napi kétszeri kemény edzésekhez. A kiadós munka ellenére jó hangulatban teltek a napok.Halápi Gergely, nagymarosi versenyzőnk az Ifjúsági Európa Bajnokságon

Vilaverde - Ifjúsági Európa Bajnokság - 2013. június 7-9.

Mialatt kajakos fiataljaink a Dunával küzdöttek, zsákoltak, homokot raktak, vagy ha kellett, bútorokat pakoltak, addig Halápi Gergely Európa színe-javával mérte össze tudását Portugáliában. A maratoni verseny a sík vízitől nemcsak a távolságban különbözik - ami már önmagában is tekintélyt parancsoló 21 km -, hanem a versenyt nehezíti az is, hogy 5 szakaszon a hajókat kézben cipelve a parton is folyik a verseny. Szoros rajt után Gergelynek sikerült az élbollyal tartania és kitartó küzdelemben a 7. helyet sikerült megszereznie. A jó helyezéshez gratulálunk és bízunk abban, hogy ez az eredmény a csapattársait is további szorgalmas munkára ösztönzi. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a támogatóknak, akik lehetővé tették számára a részvételt.Polarys kajakos bál

Kajakos bál - Díjátadó - 2012 december . Nagymarosi Művelődési Ház

Már hagyományként került megrendezésre a kajakos bál, ahol a Polarys együttes élő zenéjére szórakoztak a sportegyesület támogatói, kajakosok, szülők és pártolók. Idén is itt került sor a Nagymarosi Önkormányzat díjátadója, ahol is a város megemlékezett az év folyamán elért eredményekről. A díjakat neves kajakos bajnokaink adták át.
Téli alapozó edzőtábor - sítábor

Ausztria, Bad Kleinkirchheim
2013. február 23-március 03.

Idén is sikerült megszervezni a téli edzőtáborunkat, amire az Alpok gyönyörű környezetében került sor. A nagymarosi csapat az ausztriai Bad Kleinkirchenben, egy csodálatos síparadicsomban dolgozhatta végig az egy hetet. A 16 gyerek edzõtáborozásának programja a hegyi futás, sífutás és síelés volt. Köszönet az egyesület vezetésének, az edzőknek és a szülőknek egyaránt, hogy a gyerekeinknek ilyen élményben lehetett részük.